iPhone 11 Pro Max Review

In aceasta toamna Apple a lansat noile telefoane iPhone care nu mai sunt doar un mic upgrade incremental la generatia trecuta, ci aduc o schimbare radicala la design-ul camerelor foto si o culoare noua.

La noi in tara precomenzile au fost decalate cu o saptamana fata de Statele Unite si alte tari cu prioritate mai mare, unde puterea de cumparare pentru asemenea produse este ceva mai crescuta fata de a noastra. Am facut o precomanda pentru un iPhone 11 Pro Max de 256 gb pe culoarea Midnight Green. Dupa o asteptare de cateva saptamani din cauza stocului limitat de dispozitivele pe aceasta culoare pentru regiunea noastra, am primit telefonul, iar de atunci a trecut mai bine de o luna, timp in care mi-am format destul de multe impresii pe care as vrea sa vi le impartasesc.

Constructie

iPhone 11 Pro Max este succesorul lui XS Max si aduce atat componente interioare noi, cat si un spate schimbat estetic. Materialele din care este facut acesta sunt de cea mai inalta calitate, clasic Apple. Sasiul telefonului este realizat dintr-o singura bucata de otel inoxidabil, iar fata si spatele dintr-o sticla mai rezistenta la zgarieturi si scapari fata de predecesorul sau. Datorita materialelor de calitate superioara senzatia este una premiun atunci cand il ti in mana. Mai mult decat atat, una dintre caracteristicile noi ale noului iPhone este spatele cu finisaj mat, acest lucru facand sticla mai rezistenta la zgarieturi si urmele de amprente. Singurul dezavantaj al finisajului mat este ca telefonul devine mai alunecos in mana, riscul de a-l scapa crescand considerabil. Materiale premium, insa sticla tot sticla este iar aceasta se sparge. Chiar daca Apple sustine ca este cea mai rezistenta sticla de pe un smartphone, iti recomand ca imediat ce ti-ai luat telefonul sa iti iei husa si folie pentru ecran, costurile pentru inlocuirea spatelui sau a ecranului spart fiind astronomice.

Trecand de la un iPhone 7 Plus la acest telefon, tranzitia a fost usoara, deoarece 11 Pro Max are apoximativ aceleasi dimensiuni cu telefonul vechi. Singurul factor care m-a surprins si a durat putin pana cand m-am obisnuit cu el a fost greutatea, diferenta dintre cele doua fiind de aproximativ 40 grame. Datorita dimensiunii mari si a greutatii crescute utilizarea cu o singura mana este destul de dificila.

Baterie

Anul acesta cei din Cupertino au ascultat plangerile utilizatorilor iPhone fata de viata bateriei, care nu te tinea nici macar o zi. Nu degeaba greutatea telefonului a crescut asa de mult, bateria fiind factorul principal care a influentat aceasta schimbare. Astfel, dupa o incarcare completa, telefonul a reusit sa ma tina o zi si jumatate, bagandu-l la incarcat cu 20% baterie ramasa. Utilizarea lui in acest timp a constat in: consumat content pe youtube, social media, raspuns la email-uri, jocuri si apeluri gsm. Am ramas complet surprins la cat de mult a putut sa reziste 11 Pro Max intr-o utilizare normala de zi cu zi, depasind cu mult 7 Plus-ul care tinea undeva la trei sferturi de zi.

Ecran

Din pacate aspectul ecranului nu s-a schimbat, aceasta fiind a treia generatie care isi pastreaza formatul. Intr-adevar calitatea ecranului este mult mai buna fata de cea a lui 7 Plus, acesta avand si o diagonala mai mare, insa diferentele fata de predecesorul lui, XS Max sunt foarte mici, ecranul nefiind un motiv de upgrade. Un lucru dezamagitor este faptul ca dupa 3 ani de la adoptia tehnologiei OLED inca nu avem Always On Display, caracteristica care se gaseste pe telefoanele android de mai bine de 4 ani. De asemenea nici senzor de amprenta sub ecran nu avem, singurul mod de deblocare inafara de codul pin fiind Face-Id – ul.

Camera

Camerele foto sunt dupa cum urmeaza: 12MP cu 26mm si f/1.8, stabilizare optica, Dual Pixel AF, un senzor telephoto de 52mm cu zoom 2x optic si f/2.0, stabilizare optica si Dual Pixel AF si un ultra wide senzor de 13mm si 120 de grade.

Cele 3 camere pot filma 4K la 60FPS fiecare, acestea venind calibrate din fabrica pentru a oferi imagini fara culori suprasaturate sau altfel de probleme indiferent de pe ce camera filmezi sau faci fotografie. Aspect foarte important atunci cand filmezi si vrei sa comuti de pe o camera pe alta, tranzitia fiind una fluenta, culorile ramanand neschimbate.

De asemenea si camera de pe fata a primit un upgrade, acum are tot 12MP cu 23mm si f/2.2 cu stabilizare electronica care poate si ea sa filmeze pana la 4K la 60FPS.

Insa, pe departe, cea mai ravnita caracteristica este Night Mode. Acest mod te lasa sa faci fotografii nocturne de o calitate superioara, iar implementarea pe 11 Pro Max este impecabila. Am ramas socat cand am vazut diferentele intre fotografii, asa ca las pozele sa vorbeasca.

Sistem Operare

11 Pro Max vine la pachet cu ultima versiune de iOS, mai exact versiunea 13.

Fata de versiunea anterioara, iOS 13 aduce doar cateva modificari la interfata grafica, cea mai importanta fiind adaugarea optiunii de dark mode. De asemenea noul sistem de operare invata modul de incarcare al telefonului, incarcarea avand un impact minim asupra vietii bateriei.

O alta imbunatatire viteza Face-Id – ului este imbunatatita, deblocarea telefonului fiind mai rapida cu pana la 50% fata de iOS 12.

Concluzie

Intr-un final merita sa dai pe un telefon 5800 lei?

Raspunsul este: depinde.

Daca ai deja un XS Max upgrade-ul nu se justifica, imbunatatirile majore sunt doar la camera foto, in rest cele doua sunt asemanatoare. Sfatul meu e sa astepti inca un an, cand o sa apara iPhone 12, care o sa primeasca si 5G, iar design-ul ar trebui sa fie unul nou.

Daca ai un telefon mai vechi de iPhone X uita-te prima data la iPhone 11. Acesta are 85% din caracteristice lui 11 Pro Max.

Insa daca iti doreste cel mai tare iPhone din parcare, si are bugetul pentru asa ceva, da, Iphone 11 Pro Max nu o sa te dezamageasca.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started